Återvänd till säkra arbetsplatser med Philips UV-C Upper-Air

Forte Partners

Forte Partners kontorsbyggnad

Bukarest, Rumänien

I samband med covid-19-pandemin behövde Forte Partners snabbt anpassa sig för att deras hyresgäster skulle kunna återvända till kontoret.

Vi har installerat armaturer för desinfektion av luft i rummets övre delar i våra kontor. De installeras på en höjd som förhindrar exponering för UV-C-ljuskällan. Med den naturliga ventilationen i rummet kan den desinfekterade luften i rummets övre delar återcirkuleras till bästa effekt och därför ser vi det som den perfekta lösningen för våra kontor och andra typer av byggnader.
– Stephen Burke, Construction Director, Forte Partners
Utmaningen för Forte Partners

Kundutmaningen

I samband med covid-19-pandemin behövde Forte Partners snabbt anpassa sig. De ville ha de mest effektiva rutinerna och säkerhetsåtgärderna för att deras hyresgäster skulle känna sig trygga att återvända till kontoret. Med ett ökat fokus på renlighet har deras främsta mål varit att ge hyresgästerna möjlighet att fokusera på sitt arbete utan att behöva oroa sig för säkerheten på kontoret.

Konceptet och lösningen

Forte Partners är en innovativ utvecklare och behövde en revolutionerande, effektiv lösning för sitt huvudkontor. Därför var de den första partnern att börja använda UV-C-lösningen och installerade sex Philips UV-C-armaturer för luftdesinfektion i kontorsutrymmen och mötesrum. Forte Partners blev en föregångare inom UV-C-luftdesinfektion och gick vidare till att även introducera dem för sina hyresgäster för att visa dem att de kan användas för att skapa en trygg miljö.

Philips-armaturer för övre luft är utformade för att rena luften genom att neutralisera alla bakterier och virus. Tekniken har använts för att desinficera i över 35 år. Under 2020 kunde vi testa och certifiera dem för allmänna ändamål tillsammans med University of Boston.

UVC-strålarnas riktning styrs med hjälp av specifika reflektorer och en bländskyddsdesign. Det gör det möjligt att desinficera luften i ett utrymme och samtidigt se till att den dagliga aktiviteten kan fortsätta under det område där enheten arbetar.

UV-C-armaturerna för övre luft desinficerar kontinuerligt. Luften flödar till rummets övre luftlager genom naturlig konvektion. När den har desinficerats av armaturerna flödar den nedåt igen och blandas med de nedre luftlagren i kontorsutrymmet.

Det innebär att de kan användas samtidigt som personer arbetar i rummet och skapar en säker arbetsmiljö. Den här lösningen lämpar sig för alla avgränsade miljöer där personer behöver skyddas – från kontor, som hos Forte Partners, till skolor, butiker och fabriker.