LED-belysning får verksamheten att flyta hos Veenendaals simbassänger

Veenendaals simbassänger, Nederländerna

Veenendaals simbassänger, Nederländerna

LED-belysning har visat sig vara ett genombrott när det gäller att förverkliga den otroliga idrottsvisionen vid Veenendaals simbassänger.

Henk de Man
De Vallei simbassänger i Veenendaal är det första projektet där ett poolområde har utrustats med LED-belysning som är ”poolsäker”, tack vare en särskild beläggning som skyddar mot specifika korroderande ämnen i miljön, som vattenånga, klor och rengöringsprodukter.
– Henk de Man, kontochef, TechTron Group BV Philips LED-expert sedan 2012
Gen2

Kundutmaningen

Med den gamla belysningsinstallationen behövde ljuskällorna bytas ut vartannat år. Då var man tvungen att tömma simbassängen på vatten, vilket innebar att anläggningen stängdes och det utgjorde ett avbrott för kunderna. Man ville ha ett nytt belysningssystem som var dynamiskt både i fråga om ljusinställning och flexibilitet, och som även var energieffektivt med lång livslängd, så att avbrotten kunde minimeras.

Rätt belysning

”För några år sedan hade vi ett möte som gjorde att vi fick kontakt med Sportservice Veenendaal”, säger Henk de Man, kontochef på TechTron och även erkänd Philips LED-expert.

”En av fördelarna med den nya LED-belysningen är den kalla belysningsfärgen och den enhetliga ljusfördelningen, vilket minskar bländningen på vattnet”, säger De Man. ”Det gör att personalen vid simbassängen får bättre sikt.”

Tidigare var valet av belysning antingen ”på” eller ”av”, men nu går det att variera ljusnivåerna. Beroende på simaktivitet går det att öka eller minska ljusnivåerna, så att man sänker underhållskostnaderna. Tidigare behövde man byta ut belysningen vartannat år, vilket innebar att man var tvungen att tömma simbassängen på vatten. Det kommer man nu inte behöva under de första tio åren.”

Inget behov av att byta ut några av ljuskällorna de första tio åren

Inget behov av att byta ut några av ljuskällorna de första tio åren

Teamet

Sportservice Veenendaal

Kund

Veenendaal, Nederländerna

Plats

GentleSpace gen2

Philips-produkt